Loader

Предимствата на висококачествена боя

Интензивно използваните пространства- стаи и зали се нуждаят от висококачествена боя, за да осигурят дълготрайност, защита и лесна поддръжка.

Стените на кухни, бани, коридори, антрета и помещения с натоварено пребиваване на хора и висока степен на замърсяване в жилищните сгради също се нуждаят от покритие с дълготрайна защита.

Производствени помещения за машини и съоръжения, шоуруми, търговски сгради и паркинг гаражи също са обект на голяма активност и движение и често влизат в пряк контакт с тежки машини или са изложени на динамични производствени процеси. Поради тази интензивна дейност желателно е, подовете и таваните на тези помещения да се покрият с висококачественни дълготрайни защитни бои.

Боята „Грация Полумат“ от „Полихим“  е специално разработена за тези приложения.

Грация Полумат“ на „Полихим“ е антибактериална, миеща се, интериорна силиконова боя. Тя е полуматова, декоративна, водоразредима, латексна боя за последен слой при вътрешно боядисване, на основата на акрилна кополимерна смола съдържаща силикон. 

 

Свойства на висококачествената боя“Грация Полумат“: Еластична интериорна боя с отлична издържливост на мокро триене и миене, с мощно антибактериално и противогъбично действие, която не пожълтява, не задържа прах и мръсотии, има перфектна способност за отблъскване на мазнини, с висока поикривност, без мирис.

Силиконът и специалните смоли, съдържащи се в структурата на боята, й предават способността да отблъсква водата и да не пропуска влагата, което улеснява почистването й, като същевременно предотвратявава набъбването, напукването и лющенето на боята, особено във влажни помещения. Поради еластичността си боята може да се нанася върху повърхности с капилярни напуквания, без да се използва кит. Същевременно „Грация Полумат“ е един екологично-чист продукт.

Високоефективните покрития с „Грация Полумат“  могат да издържат на износването от прах, химическо измиване, температурните колебания и други непредвидени предизвикателства като графити или дори химическа атака.

Висококачественото покритие осигурява привлекателен завършек на това, което иначе би било просто и непривлекателно пространство, като същевременно предлага и други предимства като устойчивост на приплъзване и лесно почистване.