Loader

Идеи за обновяване на кухнята

Хората, които планират да освежат кухнята с един от актуалните за сезона цветове, могат да помислят за акценти в синьо, оранжево или тревисто зелено. Тези багри дават възможност да се придаде по-свеж вид на помещението, без да се внася прекалено много цвят. Най-напред трябва да се създаде неутрален фон, след което да се махнат всички неща, които не се връзват с него.

Освежете с нов цвят стените в кухнята

Понякога е достатъчно да смените цвета на стените с коренно различен нюанс и стаята придобива съвсем друг вид.

Например, ако преди това кухнята е била в тъмен цвят или пък неутрално бяло, заложете на пастелен нюанс или на неутрални тонове и една стена в ярък цвят за акцент.

Хубавото е, че латексовите бои не са толкова скъпи и така без проблем ще можете да обновите кухнята срещу скромна сума и малко труд от ваша страна.

Ако искате повече екстравагантност може да заложите на артистични цветни щрихи по стените на кухнята. Бихте могли да изберете ярък цвят като цикламено, а след това и да се спрете на шаблон, който ще си отива с декора. Хубавото е, че има най-различни шаблони със стилен дизайн. Принтирайте този, който сте избрали, и внимателно нанесете акрилна боя с гъба. Възможно е да се използват и стикери. Хубавото при тях е, че лесно могат да се махнат, ако не ви хареса крайният резултат.

Място за съхранение за по-подредена кухня

Върху кухненския плот не трябва да има прекалено много неща, защото те ще отнемат от работното пространство за приготвяне на храна. Вместо това биха могли да се използват боядисани в живи цветове кутии. Те ще изпълняват две функции – ще осигуряват пространство за съхранение и ще помагат да се постигне визуален ефект. Необходимо е само човек да купи дървени кутии и да ги боядиса в избрани нюанси. Надпишете всяка от тях и сложете в нея неща, които не използвате всеки ден, например форми за сладки и кекс и т.н. Рафтовете са друг вариант, който дава възможност да се освободи повече пространство върху плотовете.

Добавете няколко стайни растения

Най-лесният начин зеленият цвят да се използва в интериора на една кухня е като се добавят няколко саксии с цветя. За да внесете още повече цвят, боядисайте саксиите в наситено зелено или в резеда. Що се отнася до самите растения, избирайте такива, които ще стоят добре на фона на кухненската декорация.

Съзадайте драматичен ефект в кухнята

За да направите своята кухня още по-цветна и колоритна, можете да извадите цветните чаши и чинии и да ги закачите на стената като декорация или просто да ги съхранявате на открити рафтове или в шкафове с витринка, така че да се виждат. Възможно е да групирате цветните съдове по тип или пък по цвят.

Кухненският интериор може да придобие нов и свеж облик, без да се влагат много средства и усилия. Понякога една или две съвсем дребни промени са в състояние коренно да преобразят помещението и да го направят много по-приятно.