Loader

Стъпка 1- Почистете стените.
Отстранете праха, замърсяванията и мазнините с вода или с малко препарат за миене на съдове и чиста гъба. Изплакнете стените с чиста вода, за да отстраните остатъците от препарата.

Стъпка 2Облепете ръбовете с бояджийска лента
Облепете със самозалепваща се лента ръбовете на вратите и прозорците, первазите, ламперията и дори (по Ваше желание) тавана, там където той граничи със стената. Когато поставяте лентата, притискайте я добре с пръсти или с неостър пластмасов предмет, за да не премине част от боята под нея. Лентата се премахва внимателно около час след нанасянето на боята, преди стената да изсъхне, така че да не отлепяте боя с нея. Върху пода и мебелите, които не можете да преместите от помещението, поставете парцали или найлон.

Стъпка 3- Подгответе стените с грунд.
Това е често срещан мит, че стените, които са били боядисани много пъти, не е необходимо да бъдат грундирани. Всъщност грундът помага да се максимизира блясъка и покритието на боята и да се постигне по-равномерен външен вид на покритието.

Стъпка 4Използвайте четка, там където не може да се използва валяк
Там където не може да се използва валяк, използвайте четка. Използвайте 10-сантиметрова плоска четка, за да боядисате ивиците, които са непосредствено до облепените с лента рамки на вратите и прозорците. За местата, които се обработват по-трудно, най-добре е да ползвате скосена четка.

Стъпка 5- Използвайте W техниката.
За ефикасност започнете в ъгъла на стената и рисувайте буквата W, след което запълнете буквата W, без да повдигате ролката. Продължете по същия начин, докато не приключите. Боядисвайте всяка стена докато я приключите.