Loader

3 начина за правилното съхраняване на боя

Всички знаем, че изкупуването на точното количество боя за даден проект е почти невъзможна задача. Всъщност, милиони галони боя отиват на отпадъци всяка година, защото хората купуват повече от нужното и после не ги съхраняват правилно. В крайна сметка, ако не успеете да съхранявате правилно останалите ви количества боя, това ще е излишен разход на средства за вас. Бъдете находчиви и запазете неизползваната боя за бъдещи проекти.

Ако нямате представа как да го направите, следвайте нашите три съвета за правилното съхранение на бои, за да намалите посещенията си в местния магазин за железария.

  1. Съхранявайте контейнерите на рафтове в сухи и проветриви помещения.

Най-важното е, че боята трябва да се съхранява на сухо място и на разстояние от пода. Ако кутиите са изложени на влага, боята в тях може да се замърси. Също така, е задължително да съхранявате боята в хладна, не студена зона. Ако замръзне, ще се отдели и ще стане неизползваем. Ако боята е изложена на директна слънчева светлина или е близо до други източници на топлина, тя ще се разгради по-бързо. Вашият най-добър избор е да го запазите в килер или перално помещение.

 

  1. Почистете добре контейнерите с боя

Не е нужно да правите това всеки ден, но почистването на контейнерите ви от време на време ще удължи живота на боята. Прекаленият остатък върху ръба на контейнера прави по-трудно правилното запечатване, което позволява въздухът да се просмука и да се компрометира боята. Всичко, което трябва да направите, е просто да махнете капака, да избършете джантата и да го затворите отново.

 

  1. Запечатайте добре контейнерите с боя

Това може да изглежда като прекалено усилие, но това ще удължи трайността на боята много по-дълго. Ако боята ви е в метален контейнер за да създадете още по-плътно уплътнение и да предотвратите корозия от метал към метал, вземете стреч фолио, покрийте боята и затворете отново капака. Независимо от това, не само фиксирайте капака, поставете го здраво на мястото му. Вземете дървен блок и го поставете на капака на контейнера. След това продължете да удряте дървения блок, докато капакът е здраво затворен. По този начин ще постигнете максимална защита от проникването на въздух.

Тези техники за правилното съхранение на боите се прилагат и от професионалните бояджи. По този начин се гарантира, че боята остава свежа и качествена.

Полихим България предлага висококачественни интериорни и екстериорни бои за вашия дом.